Vi feirer 100-årsdagen til Hans Børli i Eidskog

Dato:8. desember 2018
Sted:Tyrielden Eidskog bibliotek
Tid:11:00 - 15:00

Hans Børli-selskapet og Tyrielden Eidskog bibliotek inviterer til bursdagskalas på hundreårsdagen, 8. desember. Det blir levende underholdning, kakefest, kaffe og kavalkade fra klokka 11 til 15 inne på biblioteket. Matilda Gressberg lanserer sin nye Børli-låt klokka 13 og spiller også noen av de andre låtene sine. Kjetil Hjerpset, Monika Walter og Håkon Hauer byr på noen låter fra den nye plata si, Solefall, klokka 14. Teater i Glåmdal har levert solide bidrag til jubileumsåret til glede for mange både lokale og tilreisende – Øivind Roos kommer og forteller fra høydepunktene. Vi får også høre noen av hans tonesatte Børlidikt, helt i starten av programmet denne dagen. I tillegg til bilder fra året, får vi se den flotte dokumentarfilmen om Hans Børli som er produsert av Anno museum.

Samtidig er det også «Liv og røre» på Emmas plass med marked og juletregang, «Nissebank» og hesteskyss for barna i sentrum av Skotterud:

Klokka 11: Trommegruppa «Takt skar du ha» spiller opp ute i gatene

Klokka 12: Juletregang på Emmas plass med forsangere Håkon Hauer og Monika Walter

Det store lerretet på biblioteket rulles ned og vi ser tilbake på høydepunkter fra jubileumsåret innimellom levende underholdning, samtaler og servering:

Klokka 11.05: Tilbakeblikk på Teater i Glåmdals bidrag til jubileumsåret

Klokka 11.30: Dokumentarfilm om Hans Børli (Anno museum)

Klokka 12.05: Kake og kaffe

Klokka 13.00: Matilda

Klokka 14.00: Solefall

I anledning hundreårsjubileet er Anno museums dokumentarfilm om Hans Børli forbedret og utvidet. Filmen er gjennom flere år vist for skoleelever som en del av Eidskog museums opplegg om Hans Børli i Den kulturelle skolesekken. Den ble første gang vist offentlig på Kongsvinger museum Gyldenborg i april 2015. Nå blir det nypremiere på Tyrielden Eidskog bibliotek på sjølveste hundreårsdagen til dikteren, som en del av jubileets feiring.
En litt lengre versjon av filmen vises på NRK 2 kl. 21.10 samme kveld.

Husk at «En dikters bolig» på Børlis plass er åpen fra 8 om morgenen til 20 om kvelden hver dag, også i førjulsstria. Du er velkommen inn for å nyte ei stille stund når du selv måtte ønske det. Hør Hans Børli selv lese dikt i arkivopptak hver hele klokketime.

Velkommen til en trivelig avslutning på jubileumsåret!

Arrangementet er åpent og gratis for alle.