Børli for barn – En ordløs rytme inni meg

Dato:10. november 2018
Sted:Kongsvinger bibliotek
Tid:13:00 - 14:00

– Musikalsk fortellerteater – Barn fra Kongsvinger er med på forestillinga sammen med Hildegunn Øiseth, Monika Nilsen Walter og Randi Heggland Strøm denne lørdagen på biblioteket.

– Hvordan var Hans Børli som barn og hvordan var det å vokse opp langt inn på skogen? Hva var det som gjorde at han MÅTTE skrive? Hvorfor kunne han ikke bare hogge tømmer og være som alle andre? «Det mumla en ordløs rytme inni meg», sa Hans Børli en gang da noen lurte på hvor alle ordene kom fra.

Forestillinga er støttet av Sparebankstiftelsen Hedmark, Den Kulturelle Skolesekken i Hedmark (Kultur i Hedmark) og Fylkesbiblioteket i Hedmark og er en del av Tyrielden Eidskog bibliotek sitt prosjekt for barn i jubileumsåret for Hans Børli i 2018.

Musikk: Hildegunn Øiseth – artist, musician
Manus og regi: Monika Walter og Randi Heggland Strøm

Manuset er basert på Børlis egne dikt og hans erindringer fra barndommen, slik han forteller om i «Med øks og lyre – Blar av en tømmerhoggers dagbok». En del av inspirasjonen er også hentet fra samtaler med Beathe Børli Karterud, dattera til Hans Børli. Fiksjon og fakta veves sammen og du inviteres med inn i Børlis barndomsverden.

Ingen nedre aldersgrense. Anbefales fra 5 til 105.

**********************************************

Forestillinga gjester også skoler og bibliotek i Eidskog, Sør-Odal, Nord-Odal, Åsnes og Våler. Barn fra de lokale skolene deltar i forestillinga.

Åpen og gratis forestilling på Kongsvinger bibliotek
(Hallen på Sentrum vgs.).