«Bønn for drømmen» på Nasjonalbiblioteket

Dato:8. desember 2018
Sted:Nasjonalbiblioteket
Tid:14.00 - 16:00

Bestillingsverket «Bønn for drømmen» ble urframført på Junikveld i Oppistun i 2017. På selve 100-årsdagen til Hans Børli 8. desember 2018 tar Marianne Bye Granheim og Sigmund Groven verket til Nasjonalbiblioteket i Oslo.

Sigmund Groven har skrevet musikken til sangverket på bestilling av de to sangerne Maren Myrvold fra Hamar og Marianne Bye Granheim fra Magnor. Groven deltar selv på munnspill, sammen med Aage Kvalbein på cello og Ivar Anton Waagaard på piano. I tillegg til sopranen Maren Myrvold og mezzosopranen Marianne Bye Granheim, som altså hadde idéen til verket.

Tittelen «Bønn for drømmen» er hentet av et Børli-dikt som står sentralt i konserten. «Jeg frykter den kalde, altfor kloke tanken, den som borer så presist – roper så høgt på sannhet. Jeg ber for drømmen».

De to sangerne har hovedsakelig valgt fra Børlis tidlige dikt. Flere av tekstene uttrykker undring over de store eksistensielle spørsmålene, og er preget av Børlis skildring av skogen og mennesket. Resultatet er blitt en halvtimes lang syklus for to sangere og en liten gruppe musikere. Musikken er ifølge Myrvold inspirert av flere sjangre, med innslag fra tango, visesang, klassisk, samtidsmusikk og jazz.

Biskop emeritus Per Arne Dahl er for mange kjent fra spalten «Under åpen himmel» i Aftenposten. Før konserten vil han snakke om «Himmelen over Børen sjø», den religiøse dimensjonen i Hans Børlis diktning.

Det er mulig å bestille gratisbilletter: https://nasjonalbiblioteket.ticketco.events/no/nb/events/57627fbclid=IwAR1_iBAYooJGupk2FmSncL12YCKGIhl5AEQJj_hFEacAmAOCXp99VJs1fqA

Det vil også være mulig å møte opp i døra.

Les mer om arrangementet her: https://www.nb.no/hva-skjer/bonn-for-drommen-hans-borli-100-ar/

Pris:
kr. 0,-

https://www.nb.no/hva-skjer/bonn-for-drommen-hans-borli-100-ar/