Åpning av Børlis plass og kunstverket «En dikters bolig»

Dato:26. august 2018
Sted:Børlis plass
Tid:18:00

Vernissasje og åpning av utsmykning på Børlis plass 26. august 2018 klokka 18.00.

Kunstverket «En dikters bolig» er en gave fra Sparebanken Hedmarks kunstfond til Eidskog kommune i forbindelse med Hans Børlis 100-årsjubileum. Kunstnerne som vant den store konkurransen er Marthe Karen Kampen, Johannes B. Hansen, Inger Marie Berg og Tor Alex Erichsen.

«En dikters bolig» er resultatet av et samarbeid mellom fire ulike kunstnere i to ulike generasjoner og hvor alle har flyttet tilbake til Eidskog. I dialog med Eidskog kommune har de utformet Børlis plass med denne enestående utsmykningen.

Om kunstverket  sier de; «Vi ville bygge et hus hvor man kunne gå inn og oppleve noe. I Børlis ånd er utsiden nøktern og innsiden myldrende. Huset er en bolig for tanker og opplevelser rundt Hans Børlis diktning». Hva som skal vises er en hemmelighet frem til avdukingen.

Når «En dikters bolig» er åpnet, får vi lov til å komme inn og se på de ulike kunstuttrykkene som skjules på innsiden av huset. En time etter avdukingen, feirer vi åpningen av Børlis plass med konsert klokka 19.00 med Frida Ånnevik og bandet In The Country.

Hele arrangementet er åpent og gratis for alle.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.