En dikters bolig på Børlis plass – Åpning 26. august

26. august var det åpning av utsmykning på Børlis plass og folk møtte opp i hundrevis for å ta del i feiringen! Folkefesten ble avsluttet med konsert i sentrum, på Emmas plass, der Frida Ånnevik og In the Country gav publikum en flott opplevelse med «Skogenes sang».

Kunstverket «En dikters bolig» er en gave fra Sparebanken Hedmarks kunstfond til Eidskog kommune i forbindelse med Hans Børlis 100-årsjubileum. Kunstnerne bak verket er Marthe Karen Kampen, Johannes B. Hansen, Inger Marie Berg og Tor Alex Erichsen.

«En dikters bolig» er resultatet av et samarbeid mellom fire ulike kunstnere i to ulike generasjoner og hvor alle har flyttet tilbake til Eidskog. I dialog med Eidskog kommune har de utformet Børlis plass med denne enestående utsmykningen.

Om kunstverket  sier de; «Vi ville bygge et hus hvor man kunne gå inn og oppleve noe. I Børlis ånd er utsiden nøktern og innsiden myldrende. Huset er en bolig for tanker og opplevelser rundt Hans Børlis diktning». Hva som skulle vises var en hemmelighet frem til åpningen og køen var lang av folk som ville inn for å ta en titt på det nye kunstverket i Eidskog.

Nå som «En dikters bolig» er åpnet, er det tilgjengelig hver dag fra 8:00 til 20:00 for alle som har lyst til å ta en tur.

Hver hele time kan man høre Hans Børli lese dikt fra arkivopptak.

Det kreves ingen billett eller avgift for å komme inn – det står åpent.

Velkommen til Skotterud!

(Alle foto: Kjell R. Hermansen)