Børli og Sandbeck inspirerer moderne musikk

Ny musikk til Børli og Sandbeck framført på Volumfestivalen i Elverum

Tekst: Sina Øversveen, Foto: Jørn Øversveen

Volumfestivalen er en samlende kulturfestival for hele Hedmark og en perfekt anledning for et spennende prosjekt som dette! Hundreåringene Børli og Sandbeck er representert på festivalen, men med et helt nytt uttrykk. Synergi Music har gjort en unik jobb for å ære dikterne. Som en del av åpningsprogrammet på festivalens første dag ble seks nye låter inspirert av Hans Børli og Vidar Sandbeck framført torsdag 21. juni i Festsalen i Elverum Rådhus.

Synergi Music er en duo bestående av David Berget fra Elverum og Anders Trongaard fra Flisa og de kler dette oppdraget veldig godt! Konserten begynte med en tolkning av Døde fugler av Børli og musikerne har gitt liv til diktet på en helt ny måte.

Anders fortalte at noe av det viktigste med dette prosjektet var å bringe fram det de kunne relatere seg til. Tekstene står for seg selv, men med fullt band og rapping skapes noe helt unikt. Dette er en type engasjerende musikk som mange unge kan inspireres av og et uttrykk som gjerne kan utnyttes mer.

Det var absolutt flest unge til stede i Festsalen på torsdag og stemningen var veldig god. Publikum var en fin blanding av folk, det var mange unge, men også noen eldre. Stemningen i Festsalen var god og det lokale publikummet kom tett på scena.

David og Anders oppfordrer unge til å ta vare på skattene som ligger i tekstene til både Børli og Sandbeck. Kunsten kan inspirere og leve videre, både i seg selv og i nye form.