Børli minutt for minutt på Deichman Hovedbiblioteket i Oslo

Lørdag 16. juni tok Hans Børli-jubileet i samarbeid med Deichman Hovedbiblioteket i Oslo Børli til by’n. Det var tolv timer med Hans Børlis diktning i ulike former – opplesning, pianospill, kåseri, konserter, samtidsdans og mulighet for å teste Børli i VR.

I år er det 100 år siden lyrikeren Hans Børli ble født. Da han døde i 1989, var det som en av våre mest leste og folkekjære forfattere. Han levde hele sitt liv i hjemkommunen Eidskog og arbeidet som tømmerhogger. Selv sa Børli: «Jeg er den beste tømmerhoggeren blant norske diktere. Jeg er den beste dikteren blant norske tømmerhoggere.» Motivene i Børlis dikt er ofte hentet fra skogen, men tematikken er gjerne allmennmenneskelig og universell.

Flere av deltakerne var i tillegg til å lese dikt av Hans Børli, invitert til å fortelle litt om sitt forhold til dikteren og diktene hans, gjerne sett i forhold til sitt eget forfatterskap eller virke.

Det ble også en storstilt dugnad av frivillige Børli-venner, kor, musikkgrupper og andre som ønsket å delta i denne spesielle opplevelsen som strakk seg over tolv timer. Diktene kommer i  ulik «innpakning» – Hvor mange dikt vi rakk å lese eller oppleve på tolv timer, var det ingen som klarte å telle….

Arrangementet var gratis og åpent for alle. Publikum var heller ikke lett å telle, men det var over 150 i mange timer og aldri færre enn 25. Takk til alle som deltok, både på scenen og som publikum!