Høytidsstemt på Hans Børlis 99-årsdag

Fredag 8. desember åpnet jubileumsåret med festforestilling på hjemmebane i Eidskog.

 

Gjestene ankom Festsalen gjennom et tablå på en granbarløper med brennende bålpanner rundt. Det luktet kaffe og tobakk. Inne i Festsalen var det en stemning av skog med lys og lyder. Salen var fullsatt med forventningsfulle gjester.

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen brøt stillheten med diktet «Bønn for Drømmen». Lennart Klaxmann blåste Fanfare på lur, og på scenen sto ordfører Kamilla Thue, bunadskledd og ønsket stolt velkommen: «Denne kvelden har vi ventet lenge på».

På scenen kom Marianne Bye Granheim (alt), Maren Myrvold (sopran), Sigmund Groven (munnspill), Aage Kvalbein (cello) og Ivar Anton Waagaard (piano), disse fremførte tonesatte Børlidikt og senere i forestillingen verket «Bønn for Drømmen»

Vi fikk ellers høre «Vi eier skogene» av Erik Lukashaugen og Krister Skadsdammen. Så ble det allsang ledet an av Eidskog Vocalis, alle sto og sang «Eidskogsangen»

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen leste diktene «Pulsvotter» og «Kråker». Han introduserte avslutningsnummeret, en før- og verdenspremiere på singel og album som slippes våren 2018, «Louis Armstrong». Forfatter: Hans Børli, komponist, produsent og artist: Erik Lukashaugen.

Etter festforestillingen var alle invitert til fingermat og mingling. Serveringen sto jentene på russebussen «Emirates» for. Vi var med på en høytidsstemt og flott åpning av Børlijubileet 2018.

 

Hilde Mæhlum