Tre prosjekter i en smekk

Det skjer mye på rådhusplassen denne høsten. Børlis Plass er bare ett av prosjektene, men det blir også det vakreste.

– Her blir det mulighet til å sette seg ned og ta en pust i bakken, sommer som vinter, sier kultursjef Maj-Britt Verhaug (t.h).

– Det blir en møteplass for kunstopplevelser, hvor vi også kan glede oss over en plass med rennende vann. Børlibysten er arkivert, og vil få en mer sentral plass enn tidligere. Hvor den plasseres, vil du se under den offisielle åpningen av Børlis Plass den 26.august 2018.

– Vi ønsker et levende sentrum, sier ordfører Kamilla Thue (i midten på bildet), og at plassen skal bli tatt mye i bruk av eidskoginger og besøkende.

 

Synergier

Prosjektleder Bjørn Lien (t.v) peker på at prosjektene har flere synergieffekter. Rømningsvegen som ender opp i med en rampe vil samtidig gi åpne møtedører til kommunestyret og formannskapet.

–Vi benytter oss av lokale firmaer. Melby Maskin A/S er totalleverandør, Kristiansen Håndverksbedrift A/S har ansvar for kunstverket og Byggkompaniet Hedmark A/S står for overbygget.

– For meg som steller med kultur er møteplasser viktig. Jeg ser for meg at Børlis Plass også kan brukes i undervisningssammenheng, sier Verhaug.