200 ungdommer i Børli

Onsdag 7. juni var rundt 200 ungdommer samlet i Børli. Da arrangerte Anno museum Kongsvingerregionen opplevelsesdag for 9. klasse fra Eidskog, Nord-Odal og Sør-Odal. Dette er en del av Den kulturelle skolesekken, og det var tiende året opplegget ble gjennomført.

Elevene jobbet først med en tverrfaglig Børli-quiz og en poesi-quiz. På forhånd hadde de arbeidet med oppgaver på skolen og sett museets dokumentarfilm om Hans Børli. Deretter fikk de skikkelig tømmmerhøggarkost – flesk og duppe, servert av Max Ivan. Og matlysta var stor. Avslutningsvis holdt Erik Lukashaugen konsert fra låvebrua. Han har tonesatt en rekke dikt av Hans Børli, og elevene fikk også oppleve en premiere på en nymikset og rocka versjon av «Louis Armstrong» – et av Børlis mest kjente dikt.

Sjøl om elevene hvert år blir ønsket velkommen til «den peneste plassen i verda» når de ankommer Børli, var ikke været helt samarbeidsvillig i år. Både vind og regn gjorde opplevelsen litt hustrig, men ikke desto mindre uforglemmelig da nesten 200 ungdommer klemte seg sammen under Max Ivans serveringstelt foran konsertscenen på låvebrua. Dermed ble det intimkonsert og litt «festivaltrening» for disse ungdommene som snart skal ut i verda og prøve vingene sine.

 

Ingun Aastebøl

Anno Museum